Yani, dönem tarihini kaçırdın ve evde hamilelik testi pozitif çıktı. Demek ki hamilesin, değil mi? Ama sonra tüm hamilelik belirtileri nerede?

Hamileliğiniz hakkında kendinize güvence vermek için hamilelik testine devam ediyorsanız, şirketiniz var! Bazı kadınlar hamilelik belirtilerinin yanında hamileliklerinin ilk birkaç haftasında yaşarlar.

4-5 hafta hamile kalıyorsanız, hamilelik belirtileri yaşamak için henüz çok erken. Semptomların çoğu altı haftada bir belirir. Fakat altı haftayı geçip hamile hissetmiyorsanız, kendinizi şanslı sayın! Sabah bulantısı eğlenceli değil!

Ama söylemesi yapmaktan daha kolay, değil mi? Hiçbir belirti olmadan bebeğinizin iyi büyüdüğünü nereden biliyorsunuz? Hamilelik belirtilerinin eksikliği konusunda endişeli iseniz, aklınızı rahatlatalım.

Neden Bazı Kadınlar Hamile Hissetmiyor:

Bütün kadınlar farklı. Ve farklı kadınlar hamileliği farklı yaşarlar. Bazı hamilelikler ders kitabı için mükemmel. Sabah rahatsızlığı? Kontrol. Yiyecek isteksizliği? Kontrol. Bu tür gebeliklere sahip kadınlar beklenen tüm belirtileri yaşarlar.

Ama işte olay bu. Hamileliğin geldiğini bile bilmediğiniz belirtiler yaşıyor olabilirsiniz! Bu ‘sıradışı’ semptomlar nadirdir ancak normaldir. Artan enerji, artan cinsel dürtü ve devasa bir iştah, hissedeceğiniz nadir görülen semptomlardır.

Hormonlar farklı vücutlarda farklı davranırlar. Öyleyse, tüm olumlu belirtilerinizin nedeni sadece basit bir şans! Hamilelik belirtilerini geç yaşamanın bir başka nedeni de sigara içiyor olmanızdır

Ve neden sabah bulantısı yaşamak istersiniz? Evet, bazı araştırmalar sabah hastalığının doğanın sizi ve çocuğunuzu gıda kaynaklı hastalıklardan korumanın bir yolu olduğunu söylüyor. Ama bugün ne yiyeceğimizi ve hamilelik sırasında nelerden kaçınacağımızı biliyoruz. Belki evrim yakında yetişecek ve hamile kadınları sabah rahatsızlığıyla cezalandırmayı bırakacaktır!

Ne yapabilirsin?

Gerçekten hamilelik belirtileri yaşamak istiyorsanız, bir iki hafta bekleyin. Er ya da geç, bazı hamilelik belirtileri başlayacaktır. Bu arada, doktorunuza gidebilir ve aklınızı rahatlatacak bir ultrason taraması isteyebilirsiniz.

9-10 haftalık bir hamilelik yaşıyorsanız, bir Doppler alabilirsiniz ve bebeğinizin kalp atışını bulmayı deneyebilirsiniz. Ancak bu riskli bir seçenektir. Doppler’i kullanmak bir uzman gerektirir. Ve yanlış kullanırsanız, küçük ritmi bulmak mümkün olmayabilir. Bu seni paniğe kaptırıyor! Fakat birçok kadın Doppler’i kullanır ve biraz rahat etmeyi başarır. Bu özellikle kısırlık veya düşüklerden muzdarip kadınlar için geçerlidir.

Ve sadece ‘hamile’ hissetmediğiniz için, değilsiniz anlamına gelmez. Hiç bir zaman doğum öncesi vitaminlerinizi almayı bırakmamalısınız.

Balayı Dönemi:

İlk birkaç hafta içinde olan tüm hamilelik belirtilerini yaşayan başka bir kadın grubu var. Ama sonra ikinci üç aylık dönem gelir. Birden bütün hamilelik belirtileri kaybolur. Bunun nedeni, vücudunuzun hamileliğe oturması ve hormonların ilk üç aylık dönem sonunda (12 hafta) bir ritim bulmasıdır.

Endişelenme! Sabah bulantısı bitmiş olabilir, ancak diğer semptomlar köşeyi dönüyor. Öyleyse bu balayı döneminin mümkün olduğunca uzun tadını çıkarın!

Birkaç hafta içinde vücudun ağırlaşacak. Hamileliğiniz, ‘göstermeye’ başladığınızda belirginleşecektir. Ve bebeğinin hareket ettiğini hissedeceksin. O zamana kadar ‘semptomsuz’ günlere dalın!

Doktorunuzu Ne Zaman Göreceksiniz:

Hamilelikte bir sorun varsa, belirli belirtilerle karşılaşacaksınız. Aşağıdaki işaretlerden herhangi birini fark ederseniz, doktorunuza danışın:

  • Bulanık görme
  • Buzağıda sıcak, acı veren bir bölge
  • 24 saatten fazla süren yüksek ateş
  • Alt karın bölgesinde ani şiddetli veya sürekli ağrı veya kramp
  • Vajinal kanama veya lekelenme
  • Şiddetli baş ağrısı
  • Bir gün boyunca bebek hareketinin olmaması
  • İshal, bulantı veya kusma 24 saatten uzun sürüyor.

 Hamilelik belirtilerinin olmaması veya sadece hamile hissetmemeniz yaygın bir şikayettir. Ama sevinmek için bir sebep olmalı! Yani, o hamilelik testini at ve vücudunu kucakla. Sağlıklı beslenmeye devam edin, biraz çalışın ve endişelenmeyi bırakın! Bebeğiniz iyi büyüyor ve yakında onun varlığını hissettirecek.

Neden bize hamilelik hikayeni anlatmıyorsun? Hangi semptomları yaşadınız? Sizden haber almayı seveceğiz!