Hamilelik, kadınlarda birçok fizyolojik ve psikolojik değişikliklere neden olur. Yapmanız ve yapmamanız konusunda çok dikkatli olmanız gerekir. Bazı öngörülemeyen durumlar için hazırlıklı olmanız gerekir, ancak püf noktası kendinizi bazı istenmeyen endişelerden nasıl uzak tutacağını bilmektir.

Hamileyseniz ve dokuz ay boyunca dahil edilebilecek ve kaçınılması gereken şeyleri bilmeye istekli iseniz, İyiaile size bir rehber sunar.

Hamilelikte Kaçınılması Gerekenler:

Bebeğinizin güvenliği ve sağlığı için hamileyken yapabileceğiniz birçok şey var.

  1. Yemeyin çiğ et, pastörize edilmemiş süt, çiğ gıdalar, kızarmış gıdalar, vb Bunlar olumsuz senin ve bebeğin sağlığını etkileyebilir zararlı mikropları içerebilir. Bu tür yiyecekler ayrıca aşırı kilo alımına katkıda bulunur.
  2. Boyahanedeki kimyasal maddeler ve çözücüler toksik ve zararlı olabileceğinden kreş boyamayın . Fidanlık boyamak istiyorsanız, o zaman doğal veya organik renkler kullanabilirsiniz.
  3. Kafeinle denize girmeyin. Kan basıncını, kalp atış hızını artırabilir ve tuvalete sık sık gitmeniz gerekir. Ayrıca, kafein plasentadan geçer ve bebeğin diyabet geliştirme olasılığını arttırır.
  4. Sağlık uygulayıcısına danışmadan ilaç almayın. Bazı ilaçlar belirli dozajlara sahip olabilir ve reçetesiz alınmamalıdır.
  5. Stiletto giymenin ve takozlar, platformlar ve yavru topuklu ayakkabılar gibi üç ya da daha az topuklu ayakkabılar tercih edin. Topuklar vücudun ağırlık merkezi değiştiği için sizi rahatsız edebilir. Ayrıca, şişmiş ayak bilekleri nedeniyle parmak arası terliklerde kendinizi daha iyi hissedeceksiniz.
  6. Dışkı nadir bir paraziter hastalık olan toksoplazmoz taşıyabileceğinden yavru kedi çöpünü değiştirmeyin. Yapsanız bile, değiştirirken eldiven giyin ve ellerinizi yıkayın.
  7. İkinci el dumanını solumayınız. Kanserler, erken doğum, düşük, düşük doğum ağırlıklı bebekler, ani bebek ölümü sendromu ve bebek büyüdükçe öğrenme veya davranış sorunları gibi birçok komplikasyonla bağlantılıdır.
  8. Şarap, likör ve bira dahil alkol almayın. Plasenta ve göbek kordonundan hızla geçebilir ve bebeğin gelişen beyin ve organlarını etkiler. Alkol ayrıca erken doğum, beyin hasarı, düşük ve ölü doğumlara yol açar.
  9. Aynı pozisyonda uzun süre oturmayın veya ayakta durmayın. Ayak bileklerine ve damarlara zarar verebilir. Sık sık ara verin ve bir süre ayaklarınızdayken bacaklarınızı yüksek tutmak için hareket edin.
  10. Kitaplarda, dergilerde ve çevrimiçi medyada verilen çelişkili bilgilerden uzak durmayın. İçgüdülerinize güvenin ve şüpheniz olduğunda uygulayıcınızla konuşun.
  11. Yasadışı uyuşturucu kullanmayın. İlaçlar, düşük doğum ağırlıklı bebeklerin şansı, bebeklerde nöro-davranışsal gelişme, doğum kusurları ve geri çekilme etkileri ile ilişkilidir.
  12. Sosisli sandviçler, soğuk etler veya diğer işlenmiş etleri ve yumuşak peynirleri yemeyin,çünkü sizi ve bebeğinizi birçok hastalığa karşı savunmasız bırakan zararlı bakteri listeri taşıyabilirler.
  13. Kertenkeleler, kaplumbağalar, iguanalar ve yılanlar gibi sürüngenlerle temas etmeyin. Dışkıları salmonella virüsünü sisteminize aktarır ve tehlikeli olabilir.
  14. Isırıklarının Lyme hastalığına neden olabileceğinden kenelerin olmadığından emin olun . Etkileri gebe kadınlarda kalıcı diş renk değişikliği ve fetusta kemiklerin deformasyonunu içerir.
  15. Sağlık uzmanınız tarafından tavsiye edilmedikçe, A vitamini takviyesinden kaçının. Aşırı A vitamini olması, bebekte doğum kusurlarına yol açabilir.
  16. Video ekran terminallerinden (VDT’ler), radyolardan, yüksek voltajlı elektrik hatlarından, telgraf yayınlarından ve diğer genel cihaz ve iletişim ekipmanlarından uzak durun. Bunlar bebeklerde düşüklere, doğum kusurlarına ve genetik hasara yol açabilecek zararlı, iyonlaştırıcı olmayan radyasyon
  17. X-ışınlarına,özellikle abdominal X-ışınlarına maruz kalmak, doğum kusurları ve lösemi gibi kanser risklerini yaşamın sonraki dönemlerinde bebeklerde artırır.
  18. Mikrodalga fırınların yakınında durmayın. Fetusa zarar verebilecek ve düşüklere yol açabilecek zararlı elektromanyetik radyasyon yayarlar.
  19. Elektrikli battaniye kullanmayın. Büyüyen fetüs için tehlikeli olabilecek düşük seviyeli elektromanyetik alanlar yayarlar.
  20. İçlerinde kullanılan ısıtıcılar, elektrikli battaniye ile aynı elektrik alanlarını yayarken su yatağı kullanmayın.
  21. Hamileliğin erken aşamalarında, kirletici maddelere yatkın oldukları ve olumsuz hamilelik sonuçları ile ilişkili oldukları için musluk suyu içmeyin. Su arıtma lıydın.
  22. Özellikle işte stresten kaçının. Bağışıklık sisteminizi etkileyebilir ve erken doğum ve düşük yapma ile sonuçlanan enfeksiyon olasılığını artırabilir.
  23. Kendinizi herbisitler, böcek ilaçları ve mantar ilaçları dahil böcek ilaçlarına maruz bırakmayın. Fetüsünde düşük ve erken doğum gibi çeşitli etkileri olabilir.
  24. Ev temizlik ürünlerinden, boyalardan, tinerden vb. Çıkan dumanlardan kaçının. Solunduğunda düşük ve doğum kusurları riskini artıran solventler içerir.
  25. Gelişmekte olan fetüsün için potansiyel olarak tehlikeli olabileceğinden vücut sıcaklığının 101 ° F’ın üzerinde olmadığından emin olun . Vücut ısısı grip, yorucu egzersizler ve ateş sırasında artar 
  26. Bebeklerde doğum sırasında ciddi sağlık komplikasyonlarına yol açabileceği nden uçuk gibi sözleşmeli hastalıklardan uzak durmak için iyi kişisel hijyen sağlayın . Nadir durumlarda, ilk trimesterde düşüklere neden olabilir.

Bu kadar çok “yapılmayacak şey” ile hamilelik sırasında yapabileceğiniz herhangi bir şey olup olmadığını düşünebilirsiniz. Cevap Evet.

Hamileyken Yapmanız Gerekenler:

Sağlıklı beslenmenin yanı sıra, hamilelik sırasında yapılacak çok şey var. Trimester-bilge yapılacaklar listemize göz atın.

Birinci üç aylık dönem: Temel yapılacaklar listeniz

Bu liste ilk üç aylık dönemde yapılacak şeyleri izlemenize yardımcı olur – hamilelik onayından sağlıklı kalmaya ve bebek ismi seçmeye.

1. Gebeliği Test Edin Ve Onaylayın

Evde hamilelik testlerini kullanarak, hamileliğinizi sürenizi özledikten sonra bir hafta içinde doğru bir şekilde test edebilirsiniz. Bu yumurtlamadan iki hafta sonra. Test sonucu belirsiz ise, bir hafta daha bekleyin ve testi tekrarlayın.

2. Doğum Öncesi Vitaminleri Alın

Doğum öncesi vitaminleri, özellikle de folik asidi almaya başlamalısınız. Bu vitamin nöral doğum kusurları riskini azaltır.

3. Sağlık Sigortası Hakkında Bilgi Edinin

Doğum öncesi bakım ve doğum masrafları için sağlık sigortası planları hakkında bilgi edinin. Bu konuda size yardımcı olabilecek birçok çevrimiçi site var. Çalışan bir profesyonel seniz, şirketinizin sosyal yardım kurumuna veya sağlık sigortası şirketine danışabilirsiniz.

4. Bir Sağlık Kuruluşu Seçin

Doktorunuzu veya ebenizi zaten seçtiyseniz, hepiniz hazırsınız. Eğer değilse, birini aramalısınız. Arkadaşlarınız ve aileniz bir sağlık uzmanı bulmanıza yardımcı olabilir. Ne kadar yakın olduklarını ve sağlık sigortası planınızın altında olup olmadıklarını kontrol edin.

5. Doğum Öncesi Randevuyu Alın

Bir sağlık bakımı uygulayıcısını görmeden önce, son sürenizin ilk gününü ve doktorunuza sorulacak bir soru listesini not ederek kendinizi hazırlayın. Sizin ve kocanızın ailesindeki hastalıkları veya rahatsızlıkları öğrenin ve bunları doktorunuzla görüşün.

6. İlaçlar Hakkında Bilgi Vermek

Reçetesiz olanlar da dahil olmak üzere çoğu ilaç hamilelik sırasında güvenli değildir. Herhangi bir ilaç kullanıyorsanız, almaya devam edip etmeyeceğiniz konusunda doktorunuza danışın. Aldığınız vitaminleri, bitkileri veya diğer takviyeleri belirtiniz.

7. Alışkanlıklarınızı Bırakma Zamanı

Sigarayı, alkolü bırakın ve kafein alımını sınırlayın. Düşük ve gebeliğe bağlı sorunlara neden olabilirler.

8. Sağlıklı Ve Iyi Yiyin

Sağlıklı ve dengeli bir diyet dahil etmek, sizin ve bebeğinizin ihtiyaç duyduğu tüm gerekli besinleri sağlayabilir. Yapmanız gereken ve yememeniz gereken yiyecekleri öğrenin.

9. Sabah Bulantısı Önlemek

Sabah bulantısı ilk üç aylık dönem boyunca sürer. Hafif ise, o zaman küçük ve sık yemek yeme ve yumuşak yiyeceklere yapışma gibi basit önlemleri takip edebilirsiniz. Durumunuz ağırsa, derhal uygulayıcınızla konuşmalısınız.

10. Daha Iyi Uyku Alışkanlıkları

Vücudunuz hormonal dalgalanmalara uyum sağladığı için ilk üç aylık dönem boyunca daha yorgun veya bitkin olabilirsiniz. Erken yatarsın ve genelde olduğundan daha fazla uyur. Sakinleştirici müzik dinleyerek veya kitap okuyarak mümkün olduğunca rahatlayın.

11. Hamileliğinizi Duyurmaya Hazırlanın

Bazı anneler hamileliği hemen ilan edebilir, bazıları ise düşmeyi dışlamak için ikinci trimestere kadar bekleyebilir. Ayrıca, hamilelik komplikasyonları varsa veya işiniz yorucu ise duyuruyu ertelemek isteyebilirsiniz.

12. Bebeğin Gelişimini Takip Edin

Hamilelik bültenlerine abone olun, böylece vücudunuzda neler olduğunu ve bebeğinizin nasıl geliştiğini öğreneceksiniz.

13. Göbek Resimlerini Çekmeye Başlayın

Her hafta resminizi aynada yansımayı kullanarak veya birisinin sizin için çekmesini isteyin. İlerlemeyi görebilirsin ve bu hatıraları hayatın ilerleyen saatlerinde yaşayacaksın. Muhteşem fotoğraflar çekmek için aynı kıyafeti giyin, aynı konumda kalın ve aynı pozu elde edin.

14. İyi Giyinme Alışkanlıkları Geliştirmek

Mükemmel destek sundukları için hamile sütyenini seçin . Ayrıca analık külotunu ve ekstra konfor için bikini almayı tercih edin.

15. Güvenli Seks Yap

Çok yorgun, mide bulandırıcı ve karamsar olabilirsiniz. Fakat erotik hissediyorsanız, bebeğinize zarar vermeyeceği için cinsel ilişkiye girebilirsiniz. Amniyotik kese, güçlü uterin kaslar ve kalınlaşmış mukus tıkacı bebeği koruyacaktır. Doktorunuz sizden ilk üç aylık dönemde seksten uzak durmanızı isteyebilir.

16. Eşinizle Ebeveynlik Hakkında Konuşun

Burada bir yaratıcı yazma alıştırmasını deneyebilirsiniz. Her biriniz, anneniz ve babanızın çocukken sizi nasıl ebeveynleştirdiği hakkında bir liste hazırlar. Yaptıktan sonra, hangi uygulamaların bebeğin hayatına değer katacağına karar verin ve çocuğunuzu olumlu yönde büyütmenize yardımcı olur.

17. Bebek Için Bütçe

Bebeğin masraflarını nasıl karşılayabileceğinizi düşünün – kıyafetler, yiyecekler, oyuncaklar, çocuk bezleri ve daha birçok bebek eşyası. Bütçenizi nereye koyabileceğinizi kontrol edin ve bebeğiniz için kullandığınız paradan tasarruf etmek için ayarlamalar yapmayı düşünün.

18. Bebek Ismi Seçeneklerini Arayın

Zaten aklında birkaç isim olabilir, ancak bebek isimleri arasından seçilecek türlerin sayısına şaşıracaksınız.

19. Kızamıkçığa Karşı Aşı Olun (Almanca)

Kızamıkçık hamilelik sırasında düşüklere ve fetal anormalliklere neden olabilir. Bu nedenle, riskten kaçınmak için gebe kalmadan önce aşı olmak daha iyidir.

İkinci üç aylık dönem: Temel yapılacaklar listeniz

İkinci trimester listesi doğum öncesi testlerinden doğum iznine ve bebek ayını planlamaya kadar her şeyi takip etmenize yardımcı olur.

1. Doğum Öncesi Ziyaretler Ve Testler

Normalden daha fazla kontrol gerektiren herhangi bir komplikasyon olmadıkça, pratisyeninizi dört haftada bir ziyaret etmelisiniz. Kan testleri, tarama testleri, rahim ölçüsü ölçümleri olacak ve fetüsün ultrason taramasında da görülebilecektir.

2. Bebek Gelişimini Takip Edin

Bebeğinizin nasıl geliştiğini anlamak için haber bültenlerine abone olun. Ayrıca günlük olarak veya haftada bir bebek gelişimini bilmenize yardımcı olacak uygulamaları indirebilir ve size gerekli tavsiyelerde bulunabilir.

3. Hamile Kıyafetleri Için Alışveriş

Hamile kıyafetleri size rahatlık verir ve vücudunuzun kolayca nefes almasını sağlar. Çarpma göstermeye başladığında (12 ila 18 hafta arası), sizi rahat ettirecek farklı kıyafetlere ihtiyacınız olacak. Yani, ihtiyaç duyduğunuz kadar satın almak mantıklı.

4. Profesyonel Bir Doulaya Karar Verin (Işçi Koçu)

İşçi ve doğum sırasında size yardımcı olabilecek eğitimli bir işçi koçunu veya doulayı işe almak size yardımcı olabilir. Size duygusal destek sunabilir ve tıbbi olmayan yönlerinizle ilgilenebilir. İkinci üç aylık dönem aramaya başlamak için en uygun zamandır.

5. Karnınızı Nemlendirin

Karnınıza hafif bir losyon uygulamak, sadece gerilme izlerini azaltmakla kalmaz, aynı zamanda kaşıntıyı da azaltır. Bununla birlikte, kimyasal madde içermediğinden ve size veya bebeğinize zarar vermediğinden emin olmak için bir losyon kullanmadan önce doktorunuza danışın.

6. Bebeğin Cinsiyeti

Erkek ya da kız? Bir ultrason bebeğinizin cinsiyetini tanımlayabilir. Ancak, ülkenizin cinsiyet belirleme sınavlarına girmenize izin verip vermediğini kontrol edin. Ayrıca bebeğin cinsiyetini bilmek istediğinizden emin olun. Her zaman bekleyip sürprizin tadını çıkarabilirsin.

7. Hamilelik Hayallerinizi Yazın

Düzensiz uyku döngüsü nedeniyle rüyalarınızın çoğunu hatırlayacaksınız. Çişe sık sık uyanmak, bacak krampları, sırt ağrısı, mide ekşimesi ve huzursuz bacak sendromu bu üç aylık dönemde uyku döngüsünüze zarar verebilir. Hayallerinizi not edin ve eşinizle paylaşın. Anılar yapabilir ve eğlenceli olabilirler.

8. Look-Up Doğum Sınıfları

Aramaya hemen başlayın. Hastaneniz size sınıfları sağlar veya bir yerde uzman bir sınıfa kayıt olabilirsiniz. Bireysel doğum sınıfı için hastanenize başvurabilir veya Uluslararası Doğum Eğitimi Derneği üye rehberini ziyaret edebilirsiniz.

9. Finansmanınızı Planlayın

Sigortalara yatırım yapın. Bebeğin formülleri, bebek bezleri veya bunları daha sonra okula göndermek gibi yeni finansal sorumlulukları olacaktır. Forumları ziyaret edebilir, arkadaşlarınızla ve ailenizle konuşabilir ve yapmanız gereken finansal yatırımlar hakkında bilgi edinebilirsiniz.

10. Büyük Çocuğunuzu Hazırlayın

Daha büyük çocuklarınız varsa, onları yeni bebeğe hazırlayın. Onlara bebekliklerinden bahsedin, doğum öncesi ziyaretlere götürün, yeni bebeğin yatak odasını önceden hazırlayın, böylece çocuğunuz bu fikre alışır ve onlarla yeni kardeş hakkında konuşmaya devam eder.

11. Evcil Hayvanınızı Hazırlayın

Evcil hayvanlar ayrıca uzman bebek öncesi hazırlık gerektirir. Evcil hayvanlarınız için yerel eğitmenler alabilir veya evcil hayvanınızı nasıl hazırlayacağınızı anlamak için kitaplara, çevrimiçi videolara veya makalelere başvurabilirsiniz. Ayrıca, yükünüzü düşürmek için bir köpek gezdiricisi veya evcil hayvan bakıcısı tutmayı düşünün.

12. Çocuk Bakım Merkezleri Hakkında Bilgi Edinin.

Bebeğinizi günlük bakım merkezinde tutmayı planlıyorsanız, bölgenizdeki çeşitli çocuk bakım merkezlerini incelemeye başlayın. Bu bilinçli bir karar vermenizi sağlamak için erken başlamalıdır.

13. Ağız Hijyenini Koruyun

Hamilelikte temiz dişler şarttır. Mükemmel bir ağız sağlığınız varsa, hamilelik sırasında ve sonrasında ağızdan enfeksiyon ve boşluklarla temas etme olasılığınız daha düşüktür.

14. Hamileliğin Ortalarını Kutlayın

20 haftalık hamileliğin yarısındasınız. Pedikür, doğum öncesi masajı ya da bebeğinizin yumruğunu kıran yeni bir kıyafet giyerek bir etkinlik yapın. Eşiniz, aileniz ve arkadaşlarınızla takılın ve fazın tadını çıkarın.

15. Senin Tarafında Uyku

Yanında uyu, arkada değil. Plasenta boyunca kan dolaşımını iyileştirdiği ve şişliği azalttığı için solunuzda uyuyun. Rahat bir pozisyon için kalçalarınızın altında, sırtınızın altında ve / veya bacaklarınızın arasında bir yastık kullanabilirsiniz.

16. Doğum Izninizi Planlayın

Doğum izninizi ne zaman alacağınıza karar vermeniz gereken zamandır. Şirketinizin insan kaynakları departmanına danışın. İzin planını anladığınızdan emin olun ve ödevlerinizi ve görevlerinizi ne kadar iyi planlayabileceğinizi görün.

17. Parmaklarınızı Kontrol Edin

Hamileliğiniz ilerledikçe parmaklarınızın şişme olduğunu görebilirsiniz. Halkaların sıkı bir şekilde oturduğunu düşünüyorsanız, takılmadan önce bunları erken çıkarın. Eğer onunla ayrılmak istemiyorsan, çıkar ve zincirine koy böylece kalbine yakın kal.

18. Bir Bebek Ayı Planlayın

İkinci üç aylık döneminizde sabah rahatsızlığından kurtulacak ve kendiniz gibi hissedeceksiniz. Yaklaşan üçüncü trimester tekrar yorgunluk yarattığından, şimdi bir gezi planlamanız için doğru zaman.

19. Bebek Duşunu Tercih Et

Anneler adayı genellikle bir bebek duşuna ev sahipliği yapmasa da, akrabanız, eşiniz veya bir arkadaşınız için onu barındırabilir. Tercihlerinizi konuk listesinde, temalarda ve oyunlarda da paylaşabilirsiniz.

20. Ev Geliştirme Projeleri

Yeni bebeğinizin alanını hazırlamaya başlamalı, dolaplar düzenlemeli, bir şeyler stoklamalı ve bebek gelmeden önce bebeği güvende tutmak için evi onarmalısınız. Projede ortağınızın yardımını isteyin.

21. Bazı Ortak Zamanları Ayırın

Bebek hazırlıkları ile birlikte, eşiniz için zaman ayırın ve kutlamayı kutlayın. En iyi yollardan bazıları, birbiriniz hakkında sevdiğiniz şeyleri not almak, romantik yürüyüşlere çıkmak veya eşinize nasıl mükemmel bir ebeveyn olabileceğini anlatmaktır.

22. İyi Dengeli Beslenme

İkinci üç aylık döneminizde günde yaklaşık 340 ek kalori almanız gerekir. Alabileceğiniz temel yiyeceklerin bir çizelgesini hazırlayıp kilerinize veya buzdolabına yapıştırabilirsiniz. O gün için neler eklediğinizi unutmayın ve gece menüsüne başka yiyecekler ekleyin. Ama hafif ve sağlıklı tut.

Üçüncü üç aylık dönem: Temel yapılacaklar listeniz

Bu liste, bebeğinizin hareketlerini takip etmekten bebeğin kıyafetlerini biriktirmeye ve hamileliğin son dönemindeki titremeleriyle başa çıkmanıza kadar tüm üç aylık dönemdeki faaliyetlerinizi ve görevlerinizi takip etmenize yardımcı olabilir.

1. Bebeğin Hareketlerinin Farkında Olun

Pratisyeniniz size bebeğin vuruşlarının nasıl sayılacağını öğretebilir. Bebeğinizin vuruşlarını, yuvarlanmalarını ve seğirmelerini tanıyın ve hareketlerde herhangi bir düşüş olduğunu fark ederseniz doktoru bilgilendirin. Daha az hareket uygulayıcınızın anlayabileceği herhangi bir koşul nedeniyle olabilir.

2. Doğum Öncesi Ziyaretler Ve Testler

Haftada iki kez 28. haftadan 36. haftaya kadar haftada iki kez doğumdan sonra doğum yapacaksınız. Yaklaşan doğumla ilgili olarak farklı fiziksel muayeneler, hamilelik testleri ve uygulayıcınızla tartışmalarınız olacak.

3. Bebek Bakım Dersleri Hakkında Daha Fazla Bilgi

Doğum sınıfından ayrı olarak, bebek bakımı, hemşirelik ve bebek kardiyopulmoner resüsitasyon (CPR) dersleri almayı da düşünmelisiniz. Birkaç hastane onlara teklif verir veya uygulayıcıdan bir öneri isteyebilirsiniz.

4. Hemşirelik Için Hazırlanın

Bebeğinizi emzirmek için mümkün olduğunca çok şey öğrenmelisiniz. Emziren anneler ve doktorlarla konuşun, daha fazla bilgi edinmek için makaleler ve kitaplar okuyun ya da emzirme dersi alın.

5. Bir Çocuk Doktoru Seçin

Yenidoğan bebeğiniz doğumdan kısa bir süre sonra ilk doktor ziyaretini gerçekleştirecek. Arkadaşlarınız, aileniz, komşularınız ve meslektaşlarınızdaki tüm çocuk doktorları ve aile doktorlarının bir listesini yapın. Ardından size uygun kliniği veya alanı bulun ve doktorun ne kadar iyi olduğunu kontrol edin.

6. Büyük Düşün

Bebeğinizle sürekli mi yoksa yarı zamanlı mı kalmak istersiniz? Doğumdan sonra dini bir tören yapacak mısın? Bebeğinizin kordon kanını almak zorunda mısınız? Bunlar, bu kez düşünmek için bazı büyük kararlar olabilir.

7. Bebek Giysileri Hazırla

Eşinizin veya arkadaşınızın yardımını alabilirsiniz. Bebek karyolası, araba, beşik, bebek arabası ve daha fazlasını almaya başlayın. Bunların hepsini şimdi düzenlemek, doğumdan sonra hayatınızı kolaylaştırabilir.

8. Bebeğin Yatağını Hazırlayın

Beşik veya beşik, bebeğiniz için ne seçerseniz seçin, ani bebek ölümü sendromu (SIDS) riskini azaltmak için belirlenen yönergeleri takip etmek önemlidir.

9. Bebeğinizle Konuşun

Üçüncü üç aylık dönemden itibaren bebeğiniz sesini duyabilir, onlarla konuşmak daha iyi yapışmanıza yardımcı olabilir. Bir kitap okuyabilir, gazete okuyabilir veya dileklerinizi çocuğunuzla paylaşabilirsiniz. Bu ayrıca bebeğinizin dil becerilerini geliştirmesine yardımcı olur.

10. Doğum Sancısıyla Baş Etme

Her emek farklıdır ve her kadının acı ile yaşadığı deneyim farklıdır. Teslim seçeneklerini öğrenmek, uyarılmış bir iş gücüne mi yoksa doğal bir teslime mi sahip olmak ve artılarını ve eksilerini daha iyi seçmek için bilmek iyidir.

11. İşin Aşamalarını Öğrenir

Emek üç ana aşamaya ayrılır ve birlikte saatlerce sürer. İlk hamileliğiniz ise daha fazla zaman alır. Tüm bunları öğrenmek sizi doğum için hazırlar.

12. Bir Doğum Planı Oluşturun

Bu, çalışma sırasında sizinle ilgilenen doktorunuza veya ebelerinize arzularınızı iletmenin bir yoludur. Ne tür bir emeğe sahip olmak istediğinizi anlamalarına yardımcı olur. İşler istediğiniz gibi gitmeyebilir, ancak bir plan yapmak emekle ilgili daha iyi kararlar almanıza yardımcı olabilir.

13. Yardımcıları Bulmak

Bebeğiniz doğduktan sonra bir ev yardımına ihtiyacınız olabilir. Size yardımcı olabilecek ve görev ayarlayabilecek kişilerin bir listesini yapın. Görevler size yemek getirmek, hüküm almak, daha büyük çocuklara bakmak, temizlik ve diğer işleri yapmak olabilir.

14. Karnınızı Kutlayın

Büyüyen yumruğunuzu güzel tasarımlarla süsleyerek (yüz boyaları gibi), kına alarak ya da göbekle döküm yaparak anlayın. Ayrıca karnınıza profesyonel resimler de alabilirsiniz. Ancak unutmayın, ne yaparsanız yapın, toksik olabileceklerinden dolayı sentetik renklerden kaçının. Sadece doğal renkler kullanın ve alerjenleri kontrol edin.

15. Hastane Çantanı Topla

İstediğiniz zaman emeğe girebilir ve teslimat için acele edebilirsiniz. Bu nedenle çantanızı önceden iyi bir şekilde paketlemek her zaman iyi bir fikirdir. Eşinizin yardımını alın – sigorta kartları, rahat kıyafetler, banyo malzemeleri, kıyafetler, mobil şarj cihazı ve daha fazlası.

16. Evini Temizle

Bebeğinizin doğumundan önce evinizi temizlemek için herhangi bir aile üyesinin veya bir arkadaşınızın yardımını alın. Yenidoğan bebeğinizle birlikte hastaneden eve geldiğinizde bebeğiniz için güvenli ve hijyenik bir ortam sağlar.

17. Ev Eşyalarında Stoklama

Yeterince malzemeyle kiler, buzdolabı, ilaç, tuvalet malzemelerini stoklayın. Hijyenik ped, şampuan ve fazladan iç çamaşırı alın. Ayrıca, yeterince yeni doğan malzemeye sahip olduğunuzdan emin olun.

18. Bebek Için Araba Koltuğunu Takın

Bebeğinizi etrafta sürmeyi kolaylaştırmak için bir bebek koltuğu hazırlayın. En iyi ürünleri çevrimiçi ortamda arayarak veya doktorunuzla ve arkadaşlarınızla konuşarak bulabilirsiniz.

19. Bebeğin Gelişini Duyurma Yolları

Bebeğin doğumundan sonra insanlara anlatmanın yollarının bir listesini yapın. Bazıları sosyal medyada güncelleme yayınlamayı, bazıları ise aramayı, mesajlaşmayı veya e-posta göndermeyi tercih eder. İyi haberi iletmek istediğiniz telefon numaralarının ve e-posta adreslerinin bir listesini hazırlayın.

21. Gebeliğin Geç Dönem Sorunlarına Dikkat Edin

Preeklampsi ve erken doğum gibi üçüncü trimesterde ortaya çıkabilecek belirli gebelik komplikasyonları olabilir. Derhal doktorunuzu aramak için belirtilere dikkat edin.

23. Üçüncü Trimesterde Seks Hakkında Yaratıcı Olun

Sağlıklı bir hamileliğiniz varsa seks yapmaya devam edebilirsiniz. Çarpma büyüdükçe güvenli seks pozisyonlarını deneymeyi deneyin .

24. Hamilelik Korkularıyla Başa Çıkma

Bitiş tarihi yaklaştığında sizi tedirgin edebilecek pek çok şey olabilir. Doğum sancısı korkusu, yeni bebeğinizin sağlığı ve yeni bir anne olarak ne kadar iyi ayarlanacağınız düşüncesi yaygındır. Rahatlama tekniklerini takip ederek, diğer anneleri kontrol ederek ve sağlık hizmeti sağlayıcınızla konuşarak bunları aşmaya çalışmalısınız.

25. Vücudunuzun Doğum Sonrası Nasıl Değiştiğini Bilin

Birçok ilk kez anneler doğum sonrası vücutlarını gördükten sonra paniğe kapılırlar. Değişiklikleri kabul etmek zor olsa da, sizi oraya götürmenin dokuz ay sürdüğünü anlamaya çalışın. Vücut zamanla geri sekecektir.

26. Gecikmişseniz Endişelenmeyin

Teslim tarihinize yakın bir şekilde teslim yapmazsanız endişeli olabilirsiniz. Bu oldukça yaygındır ve sağlık uygulayıcınız emeğe başlamak için size ilaçlar ve teknikler konusunda yardımcı olacaktır.

Bu trimester-bilge doz, hamileliğinizi kolaylaştıracak ve hamilelik sonrası eylem planınızı planladığınızdan sonra rahatlatacaktır.

Tüm Trimesters’ta Ne Yapmalı?

Burada, trimesterden bağımsız olarak gebelik boyunca izlemeniz gereken nihai bir liste var.

1. Daha fazla su iç

Her gün yaklaşık sekiz ila on bardak sıvı içmelisiniz. Her zaman yanınızda bir su şişesi bulundurun ve düzenli olarak yudumlayın. Susuz kalmayı önlemeye yardımcı olur ve idrar yolu enfeksiyonlarını önler. Ayrıca, idrarınızın rengini kontrol edin. Koyu sarıysa, daha fazla su içmelisiniz. Berrak idrar, iyi nemlendirildiğinizi gösterir.

2. Düzenli tıbbi sınavlara girin

Düzenli tıbbi muayeneler, hamilelik sırasında herhangi bir komplikasyon veya probleminizin bulunmamasını sağlar.

3. Yeterince folik asit tüketin

0.4 mg folik asidin BKİ’sini (önerilen günlük ödenek) alarak bebeğinizin nöral tüp defekti riskini azaltabilirsiniz.

5. Prenatal vitaminleri dahil edin

Doğum öncesi vitaminleri almak hem sizin hem de bebeğiniz için gerekli beslenmeyi sağlayacaktır. Ayrıca hamilelik komplikasyonlarını uzak tutuyorlar.

6. Bol miktarda protein alın

Yeterli protein bebek gelişimi için gereklidir ve hamilelik sırasında preeklampsinin önlenmesine de yardımcı olur. Protein RDA’sı 75 gramdır.

7. Yemek yiyin ve egzersiz yapın

Günlük diyetiniz bol miktarda vitamin, mineral, protein, lif ve daha fazlasını gerektirir. İdeal kilonuzu korumak için egzersiz yapmalısınız.

8. Diyetten gereken yağı alın

Yağ ve kolesterol, yağda çözünen A, D, E ve K vitaminlerini emmek için gereklidir. Gerilebilir cilt ve bebek beyni gelişimi için hayati öneme sahiptir. Uygulayıcınıza, diyetinize hangi yağ içeren gıdaları ekleyeceğini kontrol etmeniz gerekebilir.

9. Kegel egzersizlerini yapın

Zayıf kegel kasları doğum sırasında ağrıya, ikinci evrede uzamış ve bebeğin başının erken fleksiyonuna katkıda bulunur. Doğum aynı zamanda kasları zayıflatır ve birçok rahatsızlığa neden olur. Bu nedenle, tüm bu sorunlardan kaçınmak için fıçı egzersizleri yapmanız gerekir.

10. Houseplants kullanın

Evde gizli kimyasalları yok etmede iyi olan ev bitkileri bulundurmaya çalışın. Örneğin, örümcek bitkileri formaldehit emmede iyidir.

11. Seyahat ederken dikkatli olun

Seyahat sırasında güvenlik uygulamaları hakkında bilgi edinin. Özellikle yabancı ülkelere seyahat ederken ya da uzun yolculuklarda çok dikkatli olmalısınız.

12. Koşullar ve tıbbi geçmiş hakkında bilgi edinin.

Zaten herhangi bir rahatsızlıktan muzdarip veya aile üreme sorunları öyküsü varsa, bunları doktorunuzun haberine getirin.

13. Bazı germe işlemlerine katılın

Germe egzersizleri yapmak, kaslarınızın gerilmesini önler, esnekliği arttırır ve rahat ve esnek hissetmenizi sağlar.

14. Güç kestirmeden alın

Yorgunluk duyacaksınız ve kendinizi canlandırmak için 15 dakikalık bir uykuya ihtiyacınız olabilir. Evde ya da işte ara verin. Telefonunuzda kısa alarmlar ayarlayabilir ve bir güç kaynağına gizlice girebilirsiniz.

15. Beslenme çerezlerini paketleyin

Evinizde, çantanızda, arabanızda veya masanızda bazı sağlıklı atıştırmalıklar hazırlayın, böylece aç olduğunuzda onları doyurmak kolaydır. Bulantı hissederseniz, hissi hafifletmek için basit atıştırmalıkları (örneğin, krakerler) yiyin.

16. Gevşeme tekniği

Güdümlü görüntüler, derin nefes egzersizleri, ilerleyici kas gevşemesi ve doğum öncesi yoga, sakin olmanıza ve iyi uykuyu desteklemenize yardımcı olur.

17. yürüyüşe çıkmak

Her gün 15-20 dakikalık bir yürüyüşe çıkmak enerji seviyenizi yükseltebilir.

18. Hamilelik süper ürünlerini dahil et

Renkli sebze ve meyveler, somon, yoğurt, ceviz, tatlı patates, fasulye ve daha fazlasını tüketerek hamileliğinizi artırın.

19. Hamilelik anılarını not edin

Resmi bir dergi tutun veya hamileliğiniz hakkında ruhunuzu yüksek tutan bazı şeyleri not edin. Onları daha sonra yaşamda çocuğunuzla paylaşmayı seveceksiniz.

20. Kilonuzu kontrol edin

Uygulayıcınız, kilonuzu, ideal bir ağırlık aralığında olduğundan emin olmak için her doğum öncesi muayenesinde izleyecektir. Doğru yolda kalmak için hamilelik kilo almaaracımızı deneyebilirsiniz .

21. Arkadaşınla paylaş

Herhangi bir korku, istek ve dilekiniz varsa, eşinizle veya arkadaşlarınızla paylaşın.

22. Kendiniz için iyi bir şey yapın

Bir filme gidip, bir akşam yemeği planlayarak, kaplıca tedavisi ya da hoşlandığınız herhangi bir şeyi yaparak yolculuğu daha iyi hale getirmeye çalışın. Sırayla, kendinizi şımartın.

Hamileliğinizi, bu doz ve hamilelik işlemlerini izleyerek hayat boyu güzel bir anı yapın. Hamileliğiniz boyunca sizi ve bebeğinizi güvende ve sağlıklı tutabilirler. Yukarıda belirtilen bazı şeylerden emin değilseniz doktorunuza danışın.

Bizimle paylaşacak bir şeyiniz var mı? Aşağıdaki yorum bölümünde yapın.