Ters osmos sistemleri, eviniz için temiz su üretmenin en iyi yollarından birini sunar. Diğer su filtreleme çözümlerinden farklı olarak, bu sistemler çok verimlidir ve suyunuzda yüzen kirleticilerin% 95 – 99’unu giderebilir.
Osmos su filtrelerini ters çevirmede yeni misiniz? Doğru yere geldiniz. Kapsamlı satın alma rehberimiz ve incelemelerimiz, eviniz için en iyi ters osmos sistemi hakkında bilinçli bir karar vermeniz için gereken tüm bilgileri sağlayacaktır. Bir RO sisteminin nasıl çalıştığını ve her bir terimin ne anlama geldiğini açıklıyoruz, böylece okuduğunuz tüm ürün tanımlarını anlayabilirsiniz.
Ters osmos filtreleri kolay kurulum ve az bakım gerektirir ve her şeyin olması gerektiği gibi çalıştığından emin olmak için birkaç ayda bir birkaç dakikadan fazla sürmemelidir. Üniteyi hızlı ve sızıntı olmadan kurmayı öğrenmek için kısa kurulum kılavuzunu okuyun.
En İyi Ters Osmos Sistemi Satın Alma Rehberi
Bir ters osmos su filtreleme sistemi satın almak istediğinizde bilmeniz gereken birkaç şey var. Çoğu ev sahibi bu tür bir sistem duydu, ancak ne olduğunu ve nasıl çalıştığını gerçekten bilmiyorlar. Takip eden bölümde, ters osmos su filtreleme sistemi ararken karşılaşacağınız en yaygın terimleri ve bu sistemin nasıl çalıştığını açıklayacağız.
Ters Osmos Filtreleme Sistemi Nedir?
En yaygın olarak bir RO sistemi olarak bilinen Ters Osmos, kirletici parçacıkları gidermek için suyu yarı geçirgen bir zardan geçiren bir su arıtma teknolojisidir.
Diğer su filtreleme sistemlerinden farklı olarak, RO, suda çözünen veya asılı halde bulunan küçük partikülleri temizleyebilir, böylece filtrelenmiş suyun kalitesi daha iyi olur. RO sistemleri iyonlar, moleküller ve hatta bazı bakteri türleri kadar küçük partikülleri sudan uzaklaştırabilirler ve endüstriyel içme suyu üretiminde kullanılırlar.
Ters osmos, aynı zamanda geri dönüşüm, atık su arıtımı için tuzları tuzlu sudan çıkarabilen işlemlerden biridir ve hatta enerji üretmek için bile kullanılabilir.
Ters Osmosun Temelleri
Ters osmos filtreleme sisteminin nasıl çalıştığını anlamak için, öncelikle osmosun temel prensiplerini anlamanız gerekir. Osmos, daha zayıf bir tuzlu su çözeltisinin daha güçlü olana doğru göç etme eğiliminde olduğu doğal olarak oluşan bir işlemdir. Örneğin, bir boruya bağlanmış ancak biri bir tuzlu su çözeltisi, diğer tatlı su içeren yarı geçirgen bir zarla ayrılmış iki kabınız varsa, tatlı su tuzlu su kabına doğru akma eğilimindedir. Bunun nedeni, çözümlerin daha yüksek bir konsantrasyon arayışı içinde doğal bir eğilim göstermesidir.
Ters osmos aynı işlemi ancak tersten takip eder. Daha konsantre olana doğru daha düşük bir konsantrasyona sahip olan bir çözeltiye sahip olmak yerine, konsantre olan çözeltiye bir dış kuvvet uygulanır ve bu, daha düşük konsantre olana doğru hareket etmesini sağlar. Yarı geçirgen membran, yalnızca belirli büyüklükteki moleküllerin içinden geçmesine izin verecek, böylece tuzların, mikroorganizmaların, bakterilerin ve diğer kalıntıların çoğu bloke olacaktır.
Ters Osmos Filtreleri Nasıl Çalışır?
Ters osmos filtreleri, suya dış basınç uygulayarak, yarı geçirgen ters osmos membranından geçmeye zorlayarak çalışır. Su bu membrandan geçtiğinde, bileşenlerinin% 95 – 99’u bloke edilir ve reddetme akışına yönlendirilir. Bu işlem için gereken basınç miktarı, su kaynağının kalitesine bağlıdır. Bir su kaynağı daha kirli ise, onu RO membranından itmek için gereken basınç daha yüksek olacaktır.
Elde edilen filtrelenmiş su tuzdan arındırılır ve demineralize edilir. Teknik olarak nüfuz (veya ürün) su olarak adlandırılır, ancak talimat kılavuzlarında ve ürün tanımlarında filtreli veya saf su olarak daha sık bulacaksınız. Kirleticileri taşıyan su akışına teknik olarak reddedilen (veya konsantre) su denir, ancak daha sık olarak onu atıksu olarak adlandırırsınız. Bu akış yarı geçirgen zardan geçemez.
Su akımı RO membranına girdiğinde, su moleküllerinin geçmesine izin verilir, ancak çözünmüş tuzlar ve diğer kirleticiler bloke edilir. Membranın yakınında birikmek yerine, bu kirletici maddeler başka bir su akışı kullanılarak boşaltılır. Bu atık su akışı ve varış yeri kullanılan RO sistemine bağlı olarak değişir. Atık su çoğu zaman doğrudan drenaja yönlendirilir, ancak diğer zamanlarda ana su kaynağına geri gönderilebilir veya su tasarrufu sağlamak için sistem üzerinden geri dönüştürülebilir. Çoğu RO sistemi bu suyu yönlendirebilir, böylece bitkilerinizi sulamak veya döşemenizi yıkamak için kullanabilirsiniz.
Filtrelenmiş su üstün bir kaliteye sahiptir ve genellikle filtrelemeden önce yaptığı kirleticilerin sadece% 1 – 5’ini içerir.
Ters osmos filtreleri standart filtreleme yerine çapraz filtreleme işlemini kullanır. Standart bir filtrede kirletici maddeler filtreler tarafından toplanır ve emilir. Bu, içerdiği kirletici madde seviyesi arttıkça filtreleri zamanla daha az verimli hale getirir. Bununla birlikte, çapraz filtrasyonda, filtrelenmiş su bir yoldan giderken, kirli olan başka bir yoldan gider. Kirleticileri süpürmek için su kullanılır ve aynı su ters osmos membranının yüzeyini temiz tutar.
Adım Adım Ters Osmos İşlemi
Ters osmos sistemleri genellikle 5 filtreleme aşamasına veya daha fazlasına sahiptir, bazıları 10’a kadar bireysel basamağa sahip olduğunu iddia eder. Bir RO sisteminin kaç adımı olursa olsun, ilk 5 genellikle aynıdır. Genellikle farklı isimler olacak, fakat aynı şeyi yapacaklar. İşte kısa bir açıklama ana filtrasyon adımlarından.
- Adım – Bu tortu çıkarma aşamasıdır. Genellikle, ilk filtre kil, pas, taşlar ve silt gibi daha büyük kirleticileri sudan bloke etmek için kullanılır. Çoğu üretici bu adım için 5 mikronluk bir filtre kullanır. Bundan daha büyük olan herhangi bir parçacık askıya alınacak, zara zarar veren elementlerin ulaşamayacağın dan emin olun.
- Adım – Bu genellikle ilk karbon filtre adımdır. Bu filtre, klor da dahil olmak üzere sudaki zararlı kimyasalların çoğunun giderilmesi için kullanılır. Bu kimyasallar zararlı olabilirler ve suyun tadını değiştirebilirler, bu yüzden çıkarılmaları gerekir.
- Adım – İkinci karbon filtresi. Suda kalan parçacıkların çoğunun askıya alındığı yer burasıdır. İlk karbon filtrenin aksine, bu daha yoğun ve daha kompakt. Bu, suyun daha fazla parçacıkları bloke etmesine izin verir, sonuçta elde edilen akım neredeyse temizdir.
- Adım – Bu filtreleme işleminde en önemli adımdır. Suyun ters osmos membranından geçmesi gereken yer burasıdır. RO membranı, en küçük parçacıkları bile kaldırabilen yarı geçirgen bir zardır. Genellikle, kirletici maddeler ağırlıklarına, boyutlarına ve iyonik yüklerine göre uzaklaştırılır. 0.0001 mikrondan daha büyük olan elementler sudan çıkarılır ve böylece 200’ün üzerinde bir moleküler ağırlığa sahip olanlar ya da yüksek iyonik yüke sahip olanlardır. Burası su kaynağında bulunan tüm ağır metallerin ve ayrıca radyoaktif bileşenlerin uzaklaştırıldığı yerdir. Bu noktada, askıya alınan tüm kirletici maddeler RO sisteminden boşaltılır ve saf su ayrılır.
- Adım – Bu birçok ters osmos sistemi için son adım olabilir, ancak diğerleri de bunu takip edebilir. Bu, sonuncusu olsa bile, filtrasyon işleminde çok önemli bir adımdır. Bu aşamada, klor, bakteri, virüs ve kötü koku veya koku sudan uzaklaştırılır. Bu, son filtreleme adıysa, filtrelenmiş saf su, sisteme bağlı olarak doğrudan musluğunuza veya su tankına gider.
- Adım – Bu, filtrasyon işleminde ilave bir adımdır ve daha iyi tadı olan su üretiminde önemli bir role sahiptir. Su, ters osmos membranından geçtikten sonra, kirletici maddelerin çoğu uzaklaştırılır. Ne yazık ki, sudaki mineraller de öyle. Çoğu insan, bir mineral kaynağı olarak içme suyuna güvenir ve çok fazla mineral içermeyen su içmek, vücudunuz için iyi olmaktan daha fazla zarar verebilir. Bununla birlikte, bu aşamada, filtrelenmiş suya mineraller eklenir. Bu, suyu daha sağlıklı hale getirecek, ancak eklenen mineraller suyun pH’ını artıracağı için daha da lezzetli olmasını sağlayacaktır. Elde edilen su, şişelenmiş suya benzer bir tada sahip olacaktır.
- Adım – Bu, yalnızca üreticiler tarafından kullanılan ek bir adımdır. Bu adım daha nadir olsa da, aynı zamanda çok iyi.Bu UV filtresidir ve suyundaki bakteri, virüs ve mikroorganizmaların sayısını azaltmada büyük rol oynar. UV filtresi genellikle bir UV ampulüdür, bu yüzden bir tane kullanan RO sistemlerinin elektrik prizi gibi bir güç kaynağına da ihtiyacı olacaktır. UV ışığı, filtrelenmiş suda bulunan hareketli kirleticilerin çoğunu öldürür, bu da daha sağlıklı ve insan kullanımı için, özellikle de çocuklar veya yaşlılar için daha uygun hale getirecektir.
- Yedinci Adımdaki Herhangi Bir Adım – Bazı üreticiler remineralizasyon işlemini daha fazla adımlara bölerek RO sistemlerinin genel filtreleme adımlarını arttırır. Ürünleri 10 aşamalı sistemler olarak tanıtılabilir ken, ilave adımlar mineralizasyon sürecinin sadece bir kısmıdır ve daha fazlasını yapmaz.
Ters Osmos Filtresi ile Alınan Kirleticiler
Ters osmos filtreleri aslında eviniz için satın alabileceğiniz en gelişmiş su filtreleme sistemlerinden bazılarıdır . Bir RO sistemi, su kaynağınızın kalitesine bağlı olarak suyunuzdaki kirleticilerin % 99,99’unu giderebilir .
RO membranı kirleticileri boyutlarına ve iyon yüklerine göre bloke eder. Genellikle, moleküler ağırlığı 200’den yüksek olan bir kirletici madde bloke edilir. Benzer şekilde, 0.0001 mikrondan daha büyük parçacıklar da engellenecektir. Aynı zamanda, daha yüksek iyonik yüke sahip parçacıklar, RO membranı tarafından da durdurulacaktır. Örneğin, kalsiyumun iki iyonik yükü vardır ve yalnızca bir iyonik yükü olan sodyumdan daha kolay bloke edilir. Bu aynı sebepten ötürü, CO2 parçacıkları genellikle RO membranından geçerken engelleyemezler. CO2 partikülleri yüksek oranda yüklü değildir ve nispeten küçük boyuttadırlar, bu nedenle RO membranı bunları çıkarmak için daha zor bir zamana sahiptir.
Yüksek su filtreleme verimleri nedeniyle, ters osmos filtreler yeraltı ve yüzey suyunun arıtılmasında çok etkilidir. Acılı suyu arıtmak için bile kullanabilirsiniz. Ters osmos filtreleri, yiyecek ve içecek endüstrisinde, ilaç endüstrisinde ve yarı iletken imalat endüstrisi tarafından kullanılır.
TDS Nedir?
TDS, toplam çözünmüş katı madde anlamına gelir. İçme suyu söz konusu olduğunda, TDS genellikle suda çözünen bazı organik maddelerin yanı sıra kalsiyum, sodyum, potasyum, klorürler, sülfatlar ve bikarbonatlar gibi tüm inorganik bileşikler anlamına gelir.
TDS, bir laboratuvarda veya elektriksel iletkenliğini ölçerek ölçülebilir. Laboratuvarda TDS seviyesini ölçmek, iletkenliğini ölçmekten daha doğru ve güvenilirdir, ancak aynı zamanda daha pahalıdır. Elektriksel iletkenliği ölçmek ucuzdur ve sonuçlar bir laboratuvarda aldığınızların% 10’undadır.
Yüksek kaliteli bir RO su filtreleme sistemi, suyun içindeki TDS nin% 90’ını azaltabilir, ancak bu miktar su kaynağınıza bağlı olarak değişir.
RO Su Verimliliği Oranı Açıklandı
Ters osmos su filtreleme sistemi arıyorsanız, muhtemelen tüm modellerin verimlilik oranına sahip olduğunu fark etmişsinizdir. Atıksu saf su oranı 4: 1’e eşit veya daha küçük ise, ters ozmos sistemleri verimli sayılır, ancak bu oran nasıl hesaplanır?
Bu verimlilik oranına sahip sorunlardan biri de standart hesaplama prosedürünün çok gerçekçi olmamasıdır. Her ters osmos sistemi, suyun sıcaklığı 77 derece F ve su basıncı 60 PSI olduğunda ideal koşullarda test edilir. Ne yazık ki, bu koşullar gerçek hayatta nadiren karşılaşılmaktadır, bu nedenle sisteminizin verimliliği değişecektir.
Bu, çoğu zaman, satın aldığınız RO sisteminin beklediğiniz kadar iyi performans göstermeyeceği anlamına gelir; çünkü, sayfada sunulan sistemden çok daha az verim alacaktır. Düşük su sıcaklıkları ve düşük su basıncı çıkışı önemli ölçüde azaldığı için sistemin kesin çıktısını hesaplamak karmaşıktır, ancak yüksek TDS seviyesi de artar. Su kaynağınız yüksek bir TDS seviyesine sahipse, kirleticileri çıkarmak için gereken su miktarı daha yüksek olacaktır.
Permeate Pompası. Buna gerçekten ihtiyacın var mı?
Çoğu kişi, nüfuz pompanın elektrikli pompayla aynı olduğuna inanmaktadır, ancak değildir. Permeate pompası, ünite için herhangi bir ek basınç oluşturmadan ters osmos sisteminin performansını arttırır. Bunun yerine, nüfuz pompası sistemin su deposu tarafından üretilen geri basınç azaltır. Bu RO ünitesinin sahip olduğu tüm basıncı kullanmasını sağlar.
Geçirgen pompa, atık suyun hidroelektrik enerjisini depolayarak ve bu enerjiyi, saf suları basınç altında sistemin su deposuna beslemek için kullanarak çalışır. RO su depoları, filtrelenmiş suyu musluktan çıkarmak için hava basıncı kullanır. Geçirgen bir pompasız RO sistemleri, suyu tanka zorlamak için basınçlarının bir kısmını kullanır, böylece verimleri düşer. Geçirgen pompalara sahip üniteler, saf suyu tanka itmek için atık su tarafından yaratılan basıncı kullanacaktır. Sonuç, güç ve verimlilikte göze çarpan bir artış.
Bir permeat pompalı RO sistemi kullanmanın bir başka avantajı da daha ekonomik ve çevre dostu olmasıdır. Sistem su tankını çok fazla geri basınç olmadan kaldırabildiğinden, daha az su reddedilir ve filtre edilen su daha temizdir.
Remineralizasyon Filtreleri. Gerçekten Yardım Ediyorlar mı?
RO sistemleri hakkında konuşurken ilk fark edeceğiniz şeylerden biri, insanların filtrelenmiş suyun olağan dışı bir tada sahip olduğunu söylemeleri dir. Tattaki değişim, suyun RO membrandan süzülmesinden kaynaklanır. Su zara girdiğinde, bileşenlerinin çoğunu kaybedecek ve pH değeri düşecektir. Bu suyu daha asidik hale getirecek, tadını değiştirecektir.
Filtrelenmiş suyu tattığınız ve alışılmadık bir tada sahip olduğunu düşünüyorsanız, remineralizasyon filtreli bir RO sistemi aramalısınız. Bu filtre suya mineraller ekleyerek pH’ını yükseltir. Elde edilen süzülmüş su, şişelenmiş maden suyu olarak tadacaktır.
Hava Boşluğu Musluğu Nedir? Herhangi Bir İyi mi?
Ters osmos su filtresi arıyorsanız, bazılarının bir hava boşluklu musluğa sahip olduğunu fark etmişsinizdir, standart olarak bulunmayan modellerin çoğu bir seçenek olarak sunmaktadır.
Bu musluk nedir ve daha da önemlisi ek masrafa değer mi?
Hava boşluklu musluklar, lavabonun altına monte edilmiş ters osmos sistemleri için bir sifon molası sağlar. Bu, lavabosundaki bir bloğun sonunda, kirli suyun RO sisteminize gitmeyeceği anlamına gelir. Nerede yaşadığınıza bağlı olarak, yerel mevzuat tüm RO sistemlerinin hava boşluklu musluğa sahip olmasını gerektirebilir.
Hava boşluklu musluğun ana dezavantajı zor kurulumdur. Kurulum için genellikle farklı boyutlarda bir deliğe ihtiyaçları vardır ve ayrıca bir yerine üç boru bağlantısına ihtiyaçları vardır. Bazı müşteriler ayrıca, hava boşluğu musluklarının gerçekten gürültülü olduğunu ve dolayısıyla RO sisteminin genel değerlendirmesini düşürdüğünü iddia ediyor.
Tek Geçişli ve Çift Geçişli RO Sistemi Arasındaki Fark Nedir?
Tek geçişli ters osmos sistemi, filtreleme işlemini bir kez izler. Çift geçişli RO sistemleri, ilk geçiş tarafından üretilen saf suyu, birincisi su beslemesini kullanırken kullanır. Bu şekilde, su musluğuna ulaşmadan önce iki kez filtrelenir. Çift geçişli bir RO sistemi tarafından filtrelenen su, tek geçişli sistem tarafından üretilen göre daha yüksek bir kaliteye sahiptir, çünkü aslında iki kez filtrelenir.
İki tip su filtresi arasındaki diğer bir fark, ikinci geçiş sisteminin geçişler arasında bir kostik enjekte ederek daha fazla karbondioksit partikülünü uzaklaştırılmasıdır. Kostik suyun pH’ını yükseltir ve karbondioksit karbonat ve bikarbonat dönüştürür, böylece blokajı kolaylaştırır. İlk geçişten önce bir kostik eklemek imkansızdır çünkü kalsiyum partiküllerinin RO membranına yapışmasını sağlar.
Tek Aşamalı ve İki Aşamalı Sistem Arasındaki Fark Nedir?
Tek aşamalı bir ters osmos sistemi kullandığınızda, sisteme giren su kısmen saf su ve kısmen atık su olarak çıkar.
İki aşamalı bir sistemde, ilk filtreden saf su toplanır ve atık su ikinci geçiş için besleme suyu haline gelir. Elde edilen saf su daha sonra toplanan ilk su ile birleştirilir ve su tankında toplanan su budur.
Ters Osmos Sistemleri Kurulum ve Bakım
· Ters Osmos Su Filtresi Nasıl Kurulur
İncelediğimiz RO sistemlerinin çoğu kolayca kurulur. Aslında, onlardan birinin bir kuruluma ihtiyacı yok, sadece musluğunuza bağlanması gerekiyor ve çalışmaya hazır. Countertop Portable Universal 5-Stage portatif bir ünitedir ve havalandırıcıyı bükerek ve RO sistemini çevirerek musluğa takıp çıkarabilirsiniz.
İncelediğimiz filtre sistemlerinin geri kalanı kalıcı olarak kurulmalı ve farklı üreticiler tarafından yapılmış olsalar bile, kurulum süreci hemen hemen aynıdır.
Çoğu kişi RO sistemlerini kurabilecek kendi başlarına, profesyonel yardıma güvenmeden. Ancak, bu sistemlerin lavabonun altındaki bir mutfak dolabına monte edilmek üzere tasarladıklarını unutmayın. Bunları lavaboya uzağa, bir bodrum katına veya bir depolama alanına yerleştirmeyi planlıyorsanız, gerekli tüm ek parçaları önceden satın almalısınız. Çoğu insan için, standart kurulumun en zor kısmı saf su musluğu için yeni bir montaj deliği açmaktadır. Bir musluk takmadan önce yerel yetkililerine danışmanız gerektiğini unutmayın, çünkü bazıları standart bir yerine hava boşluklu bir musluk takmanızı isteyebilir. Ayrıca bazı mutfak evyelerinin boşaltılabilecek ilave bir musluk deliği ile geldiğini unutmamalısınız. Bu durumda, musluk için yeni bir delik açmanıza gerek yoktur, yalnızca mevcut kapağı çıkarmanız gerekir.
9 Adımda RO Sistemi Kurulumu
İncelediğimiz tüm RO sistemleri basit bir kurulum işlemine sahiptir ve çoğu kişi aynı zamanda sığabilecek renk kodlu konnektörler sayesinde kendi başlarına da idare edebilecek. Bu, özel aletlere güvenmek zorunda kalmadan iyi bir bağlantı sağlayacaktır. İyi ve hızlı bir kurulum için izlemeniz gereken adımlar:
- Soğuk Suyu Ayıran – soğuk su besleme borusunu duvardan musluğa kadar olan tüm uzunluğu çıkarın
- T Konnektörünü Takın – Tüm RO sistemleri bir T konnektör ve bir itme bağlantı konnektörü ile birlikte gelir. Bazı durumlarda, push-fit konnektör zaten takılı olabilir.
- Atık Borusunu Bağlayın – Atık konnektörünü takmak istiyorsanız, atık borusunda bir delik açmanız gerekir. Delik açmanın en iyi yolu, atık su borusunun yatay kısmındadır, çünkü sistem çalışırken suyla çıkan gürültüyü azaltacaktır.
- Filtreyi Monte Et – İncelediğimiz modellerin çoğu için, filtreyi dolabın yan tarafına monte etmeniz gerekecektir. Filtreleri periyodik olarak değiştirmek zorunda kalacağınızı unutmayın, bu nedenle filtreleri bu işlem için bol miktarda boş alan olacak şekilde monte etmelisiniz.
- Su Deposunu Takma – Su deposunu dolabın tabanına takın. Düz ve düz bir yüzeye monte ettiğinizden emin olun.
- Su Borularını Bağlayın – Bu işlem karmaşık görünse de, renk kodlu konektörler sayesinde gerçekten çok basittir. Bu, tüm bağlantıların doğru yerde olduğundan emin olmanın harika bir yoludur.
- Sistemi Elektrik Prizine Takma – Bu adım yalnızca UV filtresi olan RO sistemleri için gerekli olacaktır. Elektrik prizinin RO sistemine yeterince yakın olduğundan emin olun, böylece elektrik kablosu ona ulaşır.
- Suyu Açın – Suyu açın ve herhangi bir sızıntıya yakından bakın. Sızıntı varsa, suyu kapatın ve Teflon bant kullanarak arızayı gidermeye çalışın. Bununla birlikte, Countertop Portable Universal I takarsanız Teflon bandı kullanmamanız gerektiğini unutmayın, çünkü bu kesinlikle sızıntılara yol açacaktır.
- Su Deposunu Doldurun ve Boşaltın – Bu, kurulum sürecinde filtreleri aktif hale getireceği için önemli bir adımdır. Filtrelenmiş suyu içmeden önce kaç tane su tankını doldurmanız ve boşaltmanız gerektiğini öğrenmek için üretici tarafından verilen kullanım kılavuzuna bakın. Bu adım tamamlanmadan su içmeyin.
· Ters Osmos Sistemleri Filtre Değişimi ve Bakımı
Sistem kurulduktan ve iyi çalıştıktan sonra, filtreleri değiştirmek dışında yapmanız gereken çok şey yoktur.
RO sistemine ve su kaynağına bağlı olarak, değişikliklerin aralığı daha kısa veya daha uzun olacaktır. Ortalama olarak, incelediğimiz çoğu sistem 6 ayda bir değiştirilmesi gereken filtreleri kullanıyor. Home Master ULTRA-ERP gibi daha dayanıklı filtrelere sahip olan bazı cihazlar vardır ve filtrelerini yalnızca yılda bir kez değiştirmelisiniz.
Genel bir kural olarak, membran öncesi filtreler olarak da bilinen ters osmos membranı ndan önceki filtrelerin 6 – 12 ayda bir değiştirilmesi gerekir. Bazı modellerde değişmeden 4 yıl bile sürebilecek membranlar kullanılmasına rağmen RO membranının her 2-3 yılda bir değiştirilmesi gerekir. RO membranından sonra gelen filtreler de daha dayanıklıdır ve bunları yılda yalnızca bir kez, hatta her 2 yılda bir değiştirmeniz gerekecektir.
Bazı modellerde şeffaf filtre kutuları bulunur, böylece filtrelerin ne zaman değiştirileceğini görebileceksiniz, diğerleri ise LED ışık bildirimleriyle gelir, böylece ne zaman değiştireceğinizi her zaman bilirsiniz.
Gözden geçirdiğimiz tüm sistemler, biraz farklı olsalar bile filtreleri kolayca değiştirebilirler. Çoğu durumda, filtre değişimi için herhangi bir ek araca ihtiyacınız olmazken, diğerleri için üretici tarafından sağlanan filtre anahtarına ihtiyacınız olacaktır. Hangi RO sistemini seçerseniz seçin, filtrelerin değiştirilmesi sadece 6 ayda bir birkaç dakika sürecektir;
Check out nihai su yumuşatıcı satın alma rehberi ve su yumuşatıcı duş başlıkları arkasında gerçekleri ve mitleri !
Son olarak
Ters osmos su filtreleme sistemleri, eviniz için temiz su üretmenin en gelişmiş yollarından birini sunar. Son teknolojik gelişmeler verimlilik ve kalitede bir artışa yol açmaktadır, bu nedenle yeni RO sistemleri şişelenmiş suya benzer kalitede su üretir.
RO sistemlerinin kurulumu ve kullanımı kolaydır ve suyunuzda yüzen kirleticilerin% 95 – 99’unu giderebilirler. İlk başlangıç maliyetlerine rağmen, çoğu 10 – 15 yıl veya daha uzun süre yüksek kaliteli su üretebilen dayanıklı ünitelerdir.
Umarız en iyi ters osmos sistemi incelemelerinde ihtiyaçlarınızı karşılayan bir şeyler bulursunuz !